Leden Willum

DroneClub Borne

Mijn naam is Willem Rozema, (71) maar voor de clubleden ben ik Willum met een U, dit om verwarring te voorkomen omdat er nog een andere Willem is.

Ik ben op 16 juli 2019 lid geworden van de Droneclub.


In mijn werkzame leven ben ik 23 jaar eigenaar geweest van  een zeefdrukkerij genaamd A1 Printservice,  en een webshop Print2Be. Dit laatste was onze online service afdeling. 

A1 Printservice is opgericht in 1989 en wij (mijn vrouw en ik) zijn toen begonnen in de garage van ons huis. Omdat in het bestemmingsplan geen industrie was toegestaan, waren we genoodzaakt om de zaak te verhuizen. Op hetzelfde moment was er in Enschede een pandje vrij en wij zijn toen van de ene op de andere dag verhuisd. Net voor de vuurwerkramp in 2000 zijn wij verhuisd naar een groter pand in Enschede. In 2004 zijn wij wederom verhuisd naar Oldenzaal, omdat het pand in Enschede te klein werd.


Ik heb diverse hobby’s, waaronder duiken. (hier ben ik na 18 jaar onlangs mee gestopt) Samen met mijn vrouw heb ik het geocachen ontdekt. Daarnaast ben ik al tientallen jaren actief aan het (wedstrijd)  hardlopen, oa bij Fit met Passie en KEV. Ik doe ook nog aan “oude lullen gym.” (55+  / - 100 jarigen)


Via een familielid kwam ik in het bezit van een eenvoudige drone, en toen is er een nieuwe hobby ontstaan. Tijdens de eerste vlucht met deze drone ben ik ‘m al kwijtgeraakt. Dat was dus geen succes, maar… ik ben mij toen gaan verdiepen in de drone wereld met al zijn mogelijkheden. Mijn volgende drone was een DJI Mini en momenteel vlieg ik met een DJI Air 2, welke ik een geweldige drone vind. Het voordeel van een club is dat er veel informatie gedeeld wordt en een prettige bijkomstigheid is ook nog dat het hartstikke gezellig is. 


Wat ik zelf heel erg belangrijk en leuk vind, is het filmen van bouwprojecten, oa het SeaHorse complex in Hengelo, bekend om haar zogenoemde Shed daken. Eens in de zoveel tijd, als er weer nieuwe activiteiten zijn geweest, ga ik met een  ander clublid, Willem de Vries, opnames maken van de vorderingen.

Momenteel zijn er een aantal toekomstige bewoners, die ons gevraagd hebben of zij ook de beschikking kunnen krijgen over de opnames. Wat uiteraard geen probleem is.

Deze website maakt gebruik van cookies voor het verzamelen en gebruiken van statistische data. Als je deze website gebruikt, accepteer je de cookies. Zie de Privacybeleid pagina voor meer informatie.

OK